Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

Abu Szimbel - Asszuán 2 napos VIP túra Hurghadáról

A piramisok és a Szfinx után  Abu Szimbel a leghíresebb ókori egyiptomi műemlék. A leghatalmasabb fáraó, II. Ramszesz építtette, és homlokzatát az Ő négy gigantikus képmása ékesíti.
Ez jelölte Egyiptom déli hátárát, és hirdette a fáraó hatalmát. Látványa még ma is ámulatba ejti a szemlélőt. A 21 méter magas trónoló kolosszusok a legnagyobb fennmaradt egyiptomi szobrok. A templomot úgy tájolták, hogy minden évben 2 alkalommal (február 22.; október 22.) a kelő nap sugarai a belső szentély három szent alakjára essenek, míg a negyedik  Path árnyékban marad. Néhány egyiptológus úgy véli, ezekre a napokra esett Ramszesz koronázásának és születésének évfordulója.
Első nap:
Kora reggeli órákban útnak indulunk hurghadai hotelünkből Asszuánba, útközben 2 rövid pihenőt beiktatva. Érkezésünk kora délután várható. Asszuán legjobb helyi éttermében elfogyasztjuk ízletes ebédünket. Majd a leghíresebb asszuáni látványosságok közül Philae Templomát vesszük magyarul beszélő egyiptológusunk segítségével szemügyre. A Nílus egy kis szigetén Izisz istennő tiszteletére emelt templom- komplexum tökéletesen harmonizál a vízparti tájjal. A Philaera kis motoros hajóval lehet csak eljutni, mely önmagában is nagy élmény. Az eredeti helyétől mintegy 500 méterre, a magasabban fekvő Agilka szigetére az UNESCO segítségével került átépítésre a templom 1977-1980 között, miután az asszuáni gát megépülésével az év java részében víz alá került ez a csodás kultuszhely. Izisz temploma mellett megtekintjük Hathor templomát, valamint Traianus római császár kioszkját.
Ezt követően visszaindulunk Asszuán városába, ahol a befejezetlen Obeliszket nézzük meg. A hatalmas obeliszk három oldalát szépen kivágták, a negyediket viszont nem fejtették ki a sziklaágyból. A kőben észrevettek egy hibát, ezért nem fejezték be. Ha elkészül, ez a közel 42 méter magas obeliszk lett volna a legnagyobb a maga nemében. Majd hajóra szállunk, hogy felkeressük a núbia kúltúra fennmaradt szépségeit, ellátogatunk egy núbiai faluba, megnézzük, hogyan élnek, tanulnak, megcsodáljuk színes házaikat, meghallgatjuk zenéjüket, és megtanulunk núbiai nyelven számolni. Ezt követően elfogyasztjuk vacsoránkat, majd elindulunk lefoglalt szálláshelyünkre, egy 4*-os hotelbe a Nílus partján.
Esti órákban szabadprogram, pihenés, felkészülés a másnapi csodára!
Második nap:
Hajnalban indulunk, miután megittuk kávéinkat ( reggeli csomag a buszon), Abu Szimbelbe vesszük az irányt, hogy megtekintsük a két leghíresebb templomot a maguk egyediségével, melyek az ókori Egyiptom mesterművei.
Abu Szimbel a Nasszer-tó partján fekszik. Habár az építmény külsőre úgy fest, mintha megrendelője, II. Ramszesz dicsőségére emelték volna, valójában Ré-Harakhtinak, Amon és Path főisteneknek szentelték ezt a sziklába vájt templomot, melyet szintén át kellett telepíteni darabokra vágva a víz elől. Több mint 2000 darabra vágva mentették meg számunkra, és építették fel újra mintegy 200 méterrel arréb, 65 méterrel magasabban fekvő helyre, gondosan ügyelve annak tájolására. A hegy formáját, amelybe valaha a templomot vájták, két sziklával és homokkal borított betonboltozat segítségével rekonstruálták.
Ennek köszönhetően megtekinthetjük II. Ramszesz Nagy Templomát, valamint Hathor istennőnek szentelt Kis Templomot, aki itt Ramszesz felesége, Nefertiti királynő alakjában jelenik meg.
A hazavezető úton betérünk utolsó állomásunk színhelyére, ahol a Nagy-gátat tekintjük meg.  Az Asszuáni-gát munkálatai 1960-ban, a Zuk Hidroprojekt Intézet segítségével indulhattak meg. A tízesztendős építkezés során a terméskő objektumhoz 43 millió köbméter építőanyagot használtak fel, tizenhatszor annyit, mint egykor a gízai nagy piramishoz. A gát tetejéről jól látható a Nasser tó és Kalabsha templom délre, valamint északra az erőmű.
Az ebédet egy helyi étteremben fogyasztjuk el, majd transzfer vissza hurghadai hotelünkbe.
Fontos tudnivalók:  
Az utazásszervezéshez szükségünk lesz útlevélmásolatukra! (név, útlevél szám). 

Tartalmazza:
Légkondicionált; a csoport létszámának megfelelő méretű busztranszfert,
útvonal és idegenvezetői engedélyeket, adókat, egyéb szervízdíjakat,
magyarul beszélő egyiptológus  vezetését,
belépőket a felsorolt helyekre,
1 éjszaka szállást 4* -os hotelben,
ebéd, vacsora az első napon, reggeli és ebéd a második napon.
Külön fizetendő:
étkezésnél az italok,
a fotózás, videózás díját,
borravalók
Indulás a szállodától   1. napon kora hajnalban 
Érkezés a szállodához 2. napon késő este  

Javaslatunk:
Bármerre is indulunk, a vízzel teli üveg elengedhetetlen kelléke a túrának!
A helynek megfelelő öltözék, a hölgyeknek ajánlott ruházat a térd alatti szoknya, nadrág, valamint vállat, dekoltázst takaró felsőrész, kendő, kényelmes, zárt cipő, a buszra pulóver ( légkondicionáló). A nap miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, hozzanak magukkal pénzt és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben!
Indulási napok:  A hét bármely napján, előzetes lekérésben. Extra transzfer költség Hurghadán kívűl eső területről!
Ár lekérésre! Minimum létszám 6 fő! Egyéni út lekérhető kisebb létszám esetében is!
Gyermek korhatár: 4-11,99

Írjon nekünk: nyaralas@liliomsafari.com

A programváltozás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari!smiley

 

 

 

 

 

 

Írjon véleményt a programról :