Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

Dendera I - Luxor keleti part, VIP városlátogatás busszal

Érdemtelenül kevesen látogatnak el erre a csodálatos helyre Dendera és Luxor keleti partja, azon vendégeknek kínál lehetőséget, akik már túl vannak az első luxori élményeiken de még mindig szeretnének többet látni

Sokan akik Egyiptomba érkeznek elsősorban Kairóra vagy Luxorra kíváncsiak, így Dendera nem kap nagy látogatottságot, pedig fantasztikus élményt kínál masszív kövekből rakott tetejével, sötét kamráival, föld alatti járataival és a Hathor - fejes oszlopfőkben végződő, toronymagas oszlopaival egyike azon kevés templomoknak, amik szinte sértetlenül fennmaradtak! A templom Kena város határában a nyugati parton áll.
Megszemlélve a külső részeket belépve a templom épületébe fantasztikus -szavakkal nehezen írható le - a látvány ami fogad. Egy biztos a látogató nyaka elgémberedik mire végig nézi a mennyezet és a felső oszlopfők kínálta csodát. Hathor a gyönyör és a szerelem istennője volt, így nem csoda a templom valóban maga a gyönyör és egyből beleszeretsz!
Szemünk szinte folyamatosan a mennyezetet pásztázza, de aki minden zegét szeretné végig járni készüljön fel, mert van ahol mászni, van ahol kúszni kell. Amennyiben sikerült kinyittatni a föld alatti járatokat is, érdekes dolgok tárulhatnak elénk. Mely szerint az ókori egyiptomiak már ismerték az elektromosságot.
Sok helyen találkozunk Nut- alakjával, valamint itt található a zodiákus másolata. Azért csak a másolat, mert az eredetit kifűrészelték és elvitték a 19. század elején és azóta is a párizsi Louvre-t gazdagítja!!!
A főkapuhoz közel található a Hórusznak szentelt születésház, valamint megtalálható a termékenység törpe istenének Bésznek picinyke alakja is. 
Túránk Luxorba folytatódik tovább, hiszen ebben a programban a keleti part kínálta lehetőségeket nézzük meg, így Luxor templomot és a Luxor múzeumot.

Túránkat természetesen megszakítjuk egy finom ebéddel, mely alatt kellemesen felfrissülhetünk.

Kirándulás busszal – 1 napos 

Indulás a hajnali órákban

Érkezés késői órákban

Fontos tudnivaló:  
Az utazásszervezéshez szükségünk lesz az útlevél másolatukra! (név, útlevél szám)

Tartalmazza: 
Légkondicionált; a csoport létszámának megfelelő méretű saját busztranszfert, magyar nyelvű idegenvezetést, belépőket, ebédet ( italok nélkül).

Külön fizetendő:
étkezésnél az italok, fotózás, videózás díja.
Extra transzfer költség a Hurghadán kívül eső területekről az árlista szerint!

Javaslatunk:
Bármerre is indulunk, a vízzel teli üveg elengedhetetlen kelléke a túrának. A helynek megfelelő öltözék, a hölgyeknek ajánlott ruházat a térd alatti szoknya, nadrág, valamint vállat, dekoltázst takaró felsőrész, kendő, kényelmes zárt cipő, a buszra pulóver (légkondicionáló). A nap miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben! Téli időszakban melegebb ruházat!

Gyermek korhatár: 4 – 11,99 

Program napok: lekérésre 
 

Írjon nekünk: nyaralas@liliomsafari.com

A programváltozás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari!smiley

 

Írjon véleményt a programról :