Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

Dendera II. / Luxor nyugati part

Érdemtelenül kevesen látogatnak el erre a csodálatos helyre Dendera és Luxor nyugati partja, azon vendégeknek kínál lehetőséget, akik már túl vannak az első luxori élményeiken de még mindig szeretnének többet látni

A Denderai templom Kena város határában a nyugati parton áll.
Megszemlélve a külső részeket belépve a templom épületébe fantasztikus -szavakkal nehezen írható le - a látvány ami fogad. Egy biztos a látogató nyaka elgémberedik mire végig nézi a mennyezet és a felső oszlopfők kínálta csodát. Hathor a gyönyör és a szerelem istennője volt, így nem csoda a templom valóban maga a gyönyör és egyből beleszeretsz!
Szemünk szinte folyamatosan a mennyezetet pásztázza, de aki minden zegét szeretné végig járni készüljön fel, mert van ahol mászni, van ahol kúszni kell. Amennyiben sikerült kinyittatni a föld alatti járatokat is, érdekes dolgok tárulhatnak elénk. Mely szerint az ókori egyiptomiak már ismerték az elektromosságot.
Sok helyen találkozunk Nut- alakjával, valamint itt található a zodiákus másolata. Azért csak a másolat, mert az eredetit kifűrészelték és elvitték a 19. század elején és azóta is a párizsi Louvre-t gazdagítja!!!
A főkapuhoz közel található a Hórusznak szentelt születésház, valamint megtalálható a termékenység törpe istenének Bésznek picinyke alakja is. 
Túránk Luxorba folytatódik tovább, hiszen ebben a programban a nyugati part kínálta lehetőségeket nézzük meg, így Medinat Habu, Deir El Medina és Ramesseum következik.

Túránkat természetesen megszakítjuk egy finom ebéddel, mely alatt kellemesen felfrissülhetünk.

Kirándulás busszal – 1 napos 

Indulás a hajnali órákban

Érkezés az esti órákban Hurghadára.

Fontos tudnivaló:  
Az utazásszervezéshez szükségünk lesz az útlevél másolatukra! (név, útlevél szám)

Tartalmazza: 
Légkondicionált; a csoport létszámának megfelelő méretű saját busztranszfert, magyar nyelvű idegenvezetést, belépőket, ebédet ( italok nélkül).

Külön fizetendő:
étkezésnél az italok, fotózás, videózás díja.
Extra transzfer költség a Hurghadán kívül eső területekről az árlista szerint!

Javaslatunk:
Bármerre is indulunk, a vízzel teli üveg elengedhetetlen kelléke a túrának. A helynek megfelelő öltözék, a hölgyeknek ajánlott ruházat a térd alatti szoknya, nadrág, valamint vállat, dekoltázst takaró felsőrész, kendő, kényelmes zárt cipő, a buszra pulóver (légkondicionáló). A nap miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben! Téli időszakban melegebb ruházat!

Gyermek korhatár: 4 – 11,99 

Program napok: lekérésre 
Írjon nekünk: nyaralas@liliomsafari.com

A programváltozás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari!smiley

Írjon véleményt a programról :