Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

Luxor- német/angol vezetéssel

Vegyenek részt velünk egy luxori időutazáson, helyi angolul, vagy németül beszélő idegenvezetővel.

Luxor Felső-Egyiptomban található, melyet a Nílus szel ketté.  A helyi gazdaság 85%-át az idegenforgalom teszi ki, így elmondhatjuk, hogy Luxor mai lakói - ugyanúgy a templomok, sírok szolgái - ebből élnek. Bátran ki merem jelenteni, sokadik látogatásom sem elegendő Luxor felfedezésére, így ez az 1 napos program csak igen kis ízelítő abból a csodából amit ez a thébai hely mutathat nekünk.

Karnak templomában kezdjük napunkat amelyet az ókori egyiptomiak Ipet-szutnak, azaz a Legtökéletesebb Helynek nevezték. Annak ellenére, hogy romos állapotban van, maradványai lenyűgöző látványt nyújtanak.Több fázisban épült, és minden uralkodói generáció hozzátett valamit. Az így létrejött szentélyekből, pavilonokból, pülonokból és obeliszkekből álló épületegyüttes a történelem hatalmas, kőbe öntött archívuma.
Ebéd után a Királyok völgye a következő úti célunk. De mielőtt elérnénk, egy rövid szemlélődésre megállunk a Memnon kolosszusoknál. A két híres szoborkolosszust ( Colossi of Memnon) egyetlen kőtömbből faragták, 18 méter magasak, és az ókorban arról voltak híresek, hogy az északi szobor napkeltekor harangszerű hangot hallat. A rejtélyes hangok miatt hitték azt a görögök, hogy a szobrok a halhatatlan Memnont ábrázolják, aki minden hajnalban dalával üdvözli anyját , a hajnal istennőjét, Eoszt.
Megérkezve a Királyok völgyébe (Valley of the Kings) első látásra nem más, mint napégette, kietlen völgy a meredek falú sziklás hegyek között. Mégis ez a Föld egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. Az ókori egyiptomi történelem legdicsőségesebb korában szinte az összes fáraó ide temetkezett, mélyen a sziklába vájt, szemet gyönyörködtető sírokba, melyeket a padlótól a mennyezetig a túlvilág rejtélyes képei díszítenek. Ezeket a földalatti kamrákat csurig töltötték kincsekkel, és annak ellenére, hogy a legtöbbet már az ókorban kifosztottak, csábító a gondolat, hogy talán van még érintetlen rejtekhely, ami arra vár, hogy felfedezzék. Alabástrom műhely megtekintése, lehetőség nyílik vásárlásra is.
Utolsó állomásunk a történelem kalandozásában Hatsepszut temploma, melynek fekvése egyszerűen csodálatos. A templomot széles, fokozatosan emelkedő teraszok sora alkotja, amely legfelül összeér az öbölszerű völgy mészkőfalával. A templom misztériuma nem kis mértékben magának Hatsepszutnak ( Hatshepsut) a személyéből adódik, aki az ókori Egyiptom egyetlen női fáraója volt. Végezetül a papírusz készítés rejtelmeibe kapunk betekintést.

Indulás a szállodától hajnali órákban
Érkezés a szállodához est órákban  esti órákban

Fontos tudnivalók  
Az utazásszervezéshez szükségünk lesz az útlevél másolatukra (név, útlevél szám), valamint Hotel neve és szoba számára!!! A program angolul, vagy németül beszélő helyi idegenvezetővel, más nemzetiségű csoprottal kerül lebonyolításra. 

Tartalmazza
Légkondicionált; a csoport létszámának megfelelő méretű busztranszfert, idegenvezetést, belépőt a Karnak templomba, Királyok völgyébe ( 3 sírkamrába), valamint a Hatsepszut templomba, ebédet ( italok nélkül).
Külön fizetendő: étkezésnél az italok, a Tuthankhamon sírkamrába belépőt, a fotózás, videózás díja, banán sziget

Javaslatunk
Bármerre is indulunk, a vízzel teli üveg elengedhetetlen kelléke a túrának!
A helynek megfelelő öltözék, a hölgyeknek ajánlott ruházat a térd alatti szoknya, nadrág, valamint vállat, dekoltázst takaró felsőrész, kendő, kényelmes zárt cipő, a buszra pulóver ( légkondicionáló). A nap miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben! Téli időszakban meleg ruházat szükséges!
Gyermek korhatár: 4-11,99
Program napok: Kérje fakultatív árlistánkat, mely tartalmazza! Extra transzfer költség a Hurghadán kívül eső területekről.

Írjon nekünk: nyaralas@liliomsafari.com

A program változás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari!smiley

 

Írjon véleményt a programról :