Liliomtours.com - Liliom Safari egypt

Keresés az oldalon :


Menü

Hírlevél

Hurghada

Kairó 2 napos buszos városlátogatás, standard vagy Vip programmal kívánság szerint

Kairó vibráló, üdítő, misztikus és vendégszerető város. A legszebb fáraókori, kopt és iszlám látnivalók hazája. Kairói városnézés, városlátogatás 2 napban, ahol megérint a több ezer éves történelem...

Kairó, az egymást követő iszlám dinasztiák jóvoltából nyerte el formáját, melyek mindegyike impozáns építészeti alkotásokkal hagyott nyomot a városon. „ Az ezer minaret városa” , régen így jellemezték Kairót, és még ma is többször hangzik el ez a mondat, habár mára a minaretek száma már jóval meghaladja az ezret. Kairó, ahol találkozik a múlt és a jövő.  A város, mely sosem alszik, mely a saját ritmusát követi.

Első nap:
Tekintsék meg velünk az ókori világ 7 csodájának egyikét, mely fennmaradt, a híres gizai piramisokat, valamint a Szfinxet, a rettenet atyját, a titokzatos oroszlántestű, emberfejű, a föld egyik legnagyobb és legrégebbi szobrát! Felkeressük Dzsószer fáraó egyedülálló saqqarai piramisát, mely ismereteink szerint a világon a legrégibb, nagyméretű kőépítmény, maga a piramis a 3. dinasztiából származó Dzsószer fáraó temetkezési komplexumának része. Az egyedülálló, hatlépcsős piramist Imhotep tervezte és építette. Dzsószer sírhelyének kék fali csempéi, I. Pepi piramisának hieroglifái és a macskák kapuja (Abvad el Kotat) mind lélegzetelállító látványosságok. Ezt követően Memphis-be látogatunk, az ókori világ egyik legnagyobb városába, ahol a szabadtéri múzeumban megtekintjük a leghíresebb darabot II. Ramszesz hatalmas szobortöredékét. Ebédünket Saqqara-ban fogyasztjuk el. Kora este elfoglaljuk 4*-os szállásunkat a piramisok mellett.

Második nap:
Jöjjenek el velünk a fenséges Salah El-Din-, azaz Szaladin-citadellához, mely a középkori háborúzások egyik legnagyszerűbb műemléke.  A citadella Kairó egyik legfontosabb látványossága, tipikus kora-középkori erőd hatalmas, impozáns kapukkal, tornyokkal és magas védőfalakkal. Megéri a fáradságot megmászni a lépcsőket: káprázatos kilátás nyílik ebből a magasságból. Három mecset található itt, közülük a lenyűgöző Mohamed Ali-mecsetet nézzük meg! És végezetül a nap koronája a kairói Egyiptomi Múzeum, ahol megtekintetünk több ezer éves, lélegzetelállító kincseket. A fáraók örökségének szentelt múzeumban több mint 150 000 régiséget mutatnak be, a finoman megmunkált ékszerektől, a királyokat ábrázoló, toronymagas szoborkolosszusokig.

Amennyiben időnk engedi, egy rövid látogatást teszünk a Khan El-Khalili híres bazárjában, amely felér egy időutazással a régi arab szúkok ( piac) világába. A hívogató árusok, a fűszerek illata, a forgatag, valamint a gyönyörű áruk hosszú órákra elvarázsolják, a szűk utcácskák rabul ejtik. Ha végeztünk a vásárlással, feltétlenül érdemes megpihenni egy csésze hagyományos teára a híres Fisavi (Fishawi) kávézóban vagy Umm Kulthum híres énekesnőről elnevezett kávézóban.

Program napok: Kérje fakultatív árlistánkat, mely tartalmazza  Gyermek korhatár: 4 – 11, 99

Fontos tudnivalók:  2 napos, busszal. Minimum létszám 6 fő.
Az utazás lebonyolításához szükségünk lesz az útlevél másolatukra! (név, útlevél szám).
Egyéni szervezésre más programokkal lehetőség van, kérje ajánlatunkat a konkrét igényekkel!
Tartalmazza:
Légkondicionált; a csoport létszámának megfelelő méretű busztranszfert, magyarul beszélő igen tapasztalt idegenvezetőt, belépőket a felsorolt helyekre, valamint az ebédet (italok nélkül).
Külön fizetendő:
A nap folyamán az italok. A múmiák terme belépőjegyet (180 EGP)az Egyiptomi Múzeumban, belépő a piramis belsejébe 400 EGP ( 2. és 3. 100EGP), fotózás, videózás díja. Extra transzfer költség a Hurghadán kívül eső területekről az árlista szerint!
Indulás a szállodától:
kora hajnalban  

Érkezés a szállodához:
másnap késő este  

Javaslatunk:
Bármerre is indulunk, a vízzel teli üveg elengedhetetlen kelléke a túrának.
A helynek megfelelő öltözék, a hölgyeknek ajánlott ruházat a térd alatti szoknya, nadrág, valamint vállat, dekoltázst takaró felsőrész, kendő, kényelmes zárt cipő, a buszra pulóver ( légkondicionáló). A nap miatt ajánljuk, használjanak naptejet, fejvédőt, napszemüveget, és természetesen fényképezőgépüket se felejtsék a hotelben! Téli időszakban réteges meleg öltözék szükséges!
  
Írjon nekünk, árlistánkat itt kérheti: nyaralas@liliomsafari.com

A program vagy sorrend változás jogát fenntartjuk! Tartalmas és kellemes nyaralást kíván a Liliom Safari! smiley

Írjon véleményt a programról :